Geschikte woning vinden

Geschikte woning vinden

Stap 1 - Geschikte woning vinden

Er kunnen veel redenen zijn op zoek te gaan naar een koopwoning. Uw gezin wordt misschien groter. Of juist kleiner. U wilt dichter bij uw werk wonen. Of bij uw familie. U wilt een grotere tuin, een tuin op het zuiden of helemaal geen tuin. Wat de reden ook is: u staat op het punt om een geschikte woning te gaan zoeken.

Huizen en appartementen zoeken

Vaak zult u beginnen met het bepalen van de regio waarbinnen u op zoek gaat. Natuurlijk kunt u een dagje met de auto rondrijden en overal stoppen waar een bord “te koop” staat. Of de advertenties in de lokale krant volgen en een bezoek brengen aan het kantoor de lokale makelaar. De huizenaanbodsite Funda maakt het u nog makkelijker. Hier vindt u altijd meer dan 200.000 huizen en appartementen die te koop staan. Uit dit ruime aanbod kan de makelaar u wegwijs maken. Hij kent de wijken, weet wat er speelt en geeft u tips om uw droomhuis te vinden.

"Dit huis had ik zelf nooit gevonden"

Door gebruik te maken van alle beschikbare informatie kunt u gericht zoeken en selecties maken binnen de regio's, type woningen en prijsklassen. Dat scheelt u veel tijd en inspanning. Bovendien helpt deze aanpak om minder vaak 'net te laat te zijn'. De route naar uw nieuwe woning is immers korter. Niet voor niets horen wij regelmatig zeggen: "dit huis had ik zelf nooit gevonden".