Onderhandeling

Onderhandeling

Stap 5 - Onderhandeling

Natuurlijk is de prijs het belangrijkste aspect waar verkoper en koper van een woning het over eens moeten worden. Maar er zijn meer zaken die een rol spelen. De datum van oplevering bijvoorbeeld. Het al dan niet overnemen van roerende goederen. En vergeet als koper niet om ontbindende voorwaarden te benoemen!

Ontbindende voorwaarden bij een koopovereenkomst

Het zal u maar gebeuren: u brengt een bod uit op een woning en dat wordt door de verkoper geaccepteerd. Helaas lukt het u niet om de hypotheek rond te krijgen of uw huidige huis te verkopen. Dan hebt u een probleem. Het benoemen van ontbindende voorwaarden bij een koopovereenkomst helpt om dat soort problemen te voorkomen. Naast financiering kan ook de uitslag van een bouwkundige keuring als voorbehoud worden opgenomen, evenals het in aanmerking komen voor de Ntionale Hypotheek Garantie. Ook de No Risk-clausule kan nuttig zijn wanneer u uw eigen huis nog niet hebt verkocht.   

Sterk onderhandelen over uw nieuwe huis

Uw aankoopmakelaar is gewend om te onderhandelen over de voorwaarden van koopovereenkomsten. Hij doet dat elke dag. Want door uw nieuwe huis eerder, of juist later, te betrekken kunt u wellicht veel geld besparen. En misschien is de verkoper niet bereid om de prijs genoeg te verlagen, maar wel om zaken van waarde in de woning voor u achter te laten. Of kunnen de kosten van achterstallig of toekomstig onderhoud juist in de onderhandelingen worden ingebracht om de prijs wél verlaagd te krijgen.